Startpakke til slange – Hvad skal man købe til udstyr, foder og diverse?

Hvis du har overvejet at anskaffe dig en slange som kæledyr, skal du først og fremmest undersøge, hvilken slags slange du vil have. Selv om alle slanger er krybdyr og skællede, findes de i mange forskellige former og størrelser. Nogle almindelige typer slanger omfatter majsslanger, kongeslanger eller kuglepythoner.

Når du har besluttet dig for dit nye kæledyr, er det tid til at skaffe nogle forsyninger! Der er nogle ting, som enhver slangeejer bør have med, når han/hun bringer sin nye ven hjem.

Sørg for det rette klima

Slange bor i terrarier. Jo større terrarie, jo bedre. Slanger har brug for at kunne bevæge sig, når de har behov for det, men samtidig så er de også i hi længe, hvor de ikke bevæger sig. Sørg for, at der er låg på, så du kan skabe et fugtigt og varmt indeklima i terrariet præcis som slanger godt kan lide det. Du kan endda kigge efter en varmlygte for at holde sig varm.

Foder

En af de vigtigste ting, du skal købe, når du anskaffer dig en slange, er dens foder. Slanger spiser gnavere primært mus og hamstere og afhængigt af slangens størrelse skal du købe alt fra en til seks gnavere om ugen. Pas på ikke at overfodre din slange, da dette kan føre til helbredsproblemer.

Ud over mad skal du også købe en vandskål til din slange, da de skal holde sig hydreret. Rengør vandskålen dagligt, og fyld den op med frisk vand.

Udstyr

Udover det essentielle som foder og vand er der andre ting, du skal købe, når du anskaffer dig en slange. Den ene er et terrarie. Du kan enten lave et selv eller købe et færdiglavet. Hvis du laver dit eget, skal du sørge for at bruge en giftfri fugemasse på alle kanter af terrariet for at undgå, at din slange slipper ud.

Du skal også have et skjulested til din slange, så den kan føle sig sikker og tryg. Dette kan være noget så simpelt som en papkasse, der er skåret i halvdelen med åbent låg. Du kan også lade sig inspirere og læs mere her.

Tjek terrariets kvalitet

Til sidst skal du købe nogle forsyninger, f.eks. et termometer eller en fugtighedsmåler. Disse vil hjælpe med at overvåge din slanges miljø og sikre, at det altid har den rette temperatur for dem, Hvis der er for koldt eller for lidt fugt, så vil det gå udover din slanges livskvalitet, og den vil bevæge sig mindre, spise mindre, og til sidst kan den dø af sult, hvis det bliver ignoreret nok.