Hvordan sparer du flest penge på et dykkersæt og får det billigst?

Du har måske allerede fået dykket en del. Du har måske taget dine første certifikater, men du har aldrig rigtigt fået købt dig et helt rigtigt og fedt dykkersæt.

Hvis du vil du vil gøre det nemt for dig selv så ville jeg tage et kig på denne guide ift. køb af dykkersæt af rygcrawl.dk. Den giver en lille indsigt til de forskellige sæts du kan købe.

Disse komplette sæt med alt det dykkerudstyr du skal bruge indeholder typisk alt:

  • Regulator og mundstykker – som sættes på tanken og smides ind i en BCD til at opretholde boyancy og levere luft til dig fra tanken under dykket
  • BCD – din bouyancy vest. Den hjælper dig med at styre, hvor højt eller lavt du ligger i vandet. Disse bør altid følge med i et komplet sæt.
  • Svømmefødder. Essentielt for en hver dykker. Oftest det første grej man køber, hvis man  køber enkeltvis. Måske set bort fra næste:
  • Dykkermaske. Også en af de helt nødvendige, medmindre dine øjenæbler er lavet meget hårdføre – så plejer det at være anbefalelsesværdigt.
  • Våddragt – tilpasset det område du vil dykke i. Alt efter, om der er koldt eller varm, så vil et komplet dykkersæt indeholde en tykkere eller tyndere våddragt.

Hvorfor købe et helt sæt

Det kan man måske spørge sig selv om.

Hvorfor bør du købe et helt dykkersæt og ikke bare enkeltdelene hver for sig. Det korte af det lange svar er nok helt basalt bare fordi, at du får en klækkelig rabat ved at købe mere på én gang.

For det meste når man tager ud og dykker. Uanset om det er på en rejse eller bare her i lille kolde danmark, så lejer/låner man udstyret.

Men der er flere gode grunde til, hvorfor man bør have sit eget i stedet for. Først og fremmest kan man oftest spare en del penge på, ikke at skulle leje udstyret på stedet.

Nogle steder er det dog sådan, at man faktisk ikke betaler flere penge, hvis man ikke har sit eget udstyr. Spørgsmålet er så, hvorfor man alligevel vælger at bruge mange penge på et helt dykkersæt, når man ikke nødvendigvis sparer penge på det.

Kvalitet

Nu står det med stort. Men som så meget andet her i livet, så kan det ikke stå alene.

Det kan dine dyk heller ikke. Kvalitet finder man bare ikke i lejet dykkerudstyr. Så er det sagt, og det finder man desværre først ud af når man rent faktisk har brugt noget udstyr man har købt.