Hvor vælger vi det rette billån? 

Hvor vælger vi det rette billån? 

Er man på eftersøgning efter en splinter ny bil eller ønsker man at få byttet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ikke pengene til det? Så kan et billån være en smart løsning for dig. Når du skal have et billån er der som normalt 2 valgmuligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de to er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har eje i bilen. Det vil derfor sige, at når en som låntager ikke overholder betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren gøre krav på bilen og sælge den for dermed at kunne indfri bilånnet en har optaget. Det kan være en fordel, hvis en ved at man kan indfrie ens betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låntageren at underskive dette billån. Da renten over låneperioden oftest er mere lukrativt. 

Afgørende faktorer at holde for øje, når du optaget et billån 

De to afgørende faktorer du skal kigge på, når du skal påbegynde et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i Kr man låner af giveren for at kunne erhverve motorcyklen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er derved den mængde penge man bør anvende til købet af motorcyklen. Så det er noget du selv kan justere på alt efter af hvilken båd du slutter med at købe. Løbetiden kan på samme måde ændres afhændig hvor mange penge du har råd til at afbetale billånet på årsabasis. billånet kan altså blive dyrere ved at man har en længere betalingsperiode.  

Hvordan skal man starte mit billån? 

Når man skal vælge hvordan man bør tage sit MC lån er det vigtigt at kigge på den enkelte rente på det billån man ønsker. for eksempel, hvis man står og skal have en ny billån er det dejligt at vide om man har penge til at foretage det bådlån. En klog måde at holde overblik er at tage en dialog med sin bank for at høre hvordan ens finansielle situation ser ud og hvad en har økonomi til. Her kan man selvfølgelig ændre det en smule alt efter om du finder sin ønske båd og så kan du stige det en smule. Det er selvfølgelig at vælge noget, som man kan betale i det lange løb. Hvis man bør vælge hvordan ens bådlån skal se ud er det lækkert at forstå hvor mange likvider man har i sit månedlige budget til at afbetale på det pågældende billån.  

Ny eller gammel båd 

Det er essentielt at man har med i beregningen den naturlige værdi forringelse som motorcyklen får over perioden. Og om man kan komme ud af et uoverskueligt bådlån, for når bilen har erhvervet sig så kraftig en værdinedsættelse, så man ej kan figøre sig af bådlånet ved at sælge den. Sidder du og betaler for ingenting og det er klart det man mest vil undgå. Derfor er det esentielt, at man ved at det er denne båd du vil have i en længere periode. Ved en ny bilen tilkommer de den mest omfattende værdiforringelse, når bilen forlader forhandleren. Derfra falder den ej så kraftigt i værdi. Hvis du kigger på en gammel model, som er anvendet eller andet er det essentielt at du for tjekket standen af bilen.  

Så hvis du vælger at afbetale bådlånet over 10 år, men man sælger bil efter 5 år, så afbetaler man muligvis på en motorcykel man ej mere har, hvilket ikke er klogt.  

Når du fx skal have en båd og derfor har behov for et billån, så er der flere kriterier for at du kan starte et bådlån.  Du bør være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som låntager er der to valg i forhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at du betaler en andel af det samlede beløb fra start af. De fleste långivere kræver i dag, at man lægger ti-20 % af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny motorcykel.  
 
Det kan være rigtig intelligent at skaffe tilbud fra flere differentierede lånudbydere før du starter en beslutning om hvor du skal optage sit MC lån henne, da der som oftest er en variation.