Fra gammelt til nyt

Der er ikke det udtryk, maling ikke kan ændre. Når man maler, kan man få selv de mest slidte møbler, vægge eller lofte til at se nye og skinnende ud. På  https://www.maler-maling.dk/ kan du købe maling til dit næste projekt.

Mal i stedet for at købe nyt

Man kan ikke undgå at ens møbler kommer til at få en smule patina som årene går. Møbler er noget, man bruger dagligt i høj grad, så derfor slider man dem naturligvis ned. Især træstole kan hurtigt miste deres glans, og malingen, der sidder derpå kan efterhånden begynde at krakelere.

Mange har træstole rundt om spisebordet, så hvis man skal ud og købe nye stole hver gang, de har fået et hak i malingen, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Et andet aspekt er det miljømæssige. Hvis man laver udskiftning i møbler så ofte, kan man ende med at blive en kæmpe last for klimaet. Dette er der mange, der er, men der findes mange alternativer, som man kan benytte sig af, som fx at male.

Loftmaling og vægmaling

Maling har en afgørende betydning for, hvordan man opfatter et rum. Er loftet malet i en mørk farve, vil rummet naturligvis virke mørkere, og stemningen bliver anderledes. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken maling, du vælger, når du skal male dit loft. Der findes både vægmaling og loftmaling, og disse to er ikke de samme, så hvis du vil have de bedste resultater, skal du holde dig til at anvende den maling, der har den funktion – væg eller loft – du skal i gang med. En væg kan sommetider have behov for at blive tørret af, i det man er i så nær kontakt med den og derfor kan komme til at spilde på den, dette gør sig ikke på samme måde gældende for et loft. Det er her, forskellen ligger på de to typer maling og vigtigheden af at skelne dem. Grundet den molekylære sammensætning, har loftmalingen ikke samme evne til at kunne tørres af, og der vil nemt kunne komme blanke pletter, der ikke kan fjernes.

Farvevalget er afgørende

Uanset om det er møbler, vægge eller lofte, man har med at gøre, så har den valgte maling den afgørende ting at skulle have sagt. Hvis man har et helt hvidt rum, kan det være et stilet element at vælge en endevæg, der kan males i en anden farve. Hvis man gerne vil skabe en lidt mere huleagtig stemning til rummet, kan man gå med nogle jordfarver og generelt mere nedtonede farver. Derimod, hvis man vil spice sit rum en smule op, kan man vælge en lidt mere larmende farve, der fanger øjet, når man indtræder rummet. Det samme gælder møbler. Det kan hurtigt se meget klinisk ud, hvis man har seks ensartede stole rundt om spisebordet. Dette udtryk er der mange, der søger, men hvis man vil have lidt mere liv, kan man vælge at male nogle af stolene i andre farver, og på den måde vil der hurtigt opstå en anden stemning omkring spisebordet.