Besøg Århus med din hund

Det kan være rigtig sjovt at planlægge en tur til Aarhus med din hund, da byen er utrolig hundevenlig og byder på mange gode attraktioner for dig og dit kæledyr. Her er nogle tips og anbefalinger, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit besøg i denne vidunderlige danske by.

 

En af de første ting, du vil bemærke i Aarhus, er, at byen har et omfattende netværk af dedikerede off-leash-parker, hvor du kan lade din hund løbe frit omkring uden at bekymre dig om, at den kommer i problemer eller generer andre mennesker. Disse omfatter Kongsvangsparken i Frederiksbjerg, Højvangs Parken i Viby, Marienlyst Parken i Hasselager og Egelund Parken i Viby. Disse parker er meget populære blandt lokale hundeejere, og du vil finde masser af andre hunde at socialisere med, hvilket gør dem til det perfekte sted for din hvalp at brænde noget energi af!

 

Ud over off-leash-parkerne er der også mange gode hundevenlige vandrestier omkring Aarhus. Hvis du er på udkig efter en lang gåtur eller vandretur gennem naturen med din hund ved din side, skal du tage til Skansehage på østkysten af Aarhusbugten. Dette naturskønne område er hjemsted for flere smukke stier, der snor sig gennem skovområder og langs strandkanten. En anden god mulighed er Grenå Strand på Jyllands østkyst; dennestranden er perfekt til en afslappet gåtur eller løbetur med din hund, og der er også en hundevenlig café, hvor du kan tanke op efter din tur. Husk at medbringe en hundefrakke hvis det er koldt så din hund ikke fryser.

Ud over at du kan nyde naturen med din firbenede ven, er der også masser af indendørs attraktioner i Aarhus, hvor hunde er velkomne. Det gælder bl.a. kunstmuseet ARoS, hvor du kan udforske de fantastiske udstillinger med dit kæledyr på slæb, og forlystelsesparken Tivoli Friheden, som har et særligt “hundeområde”, hvor din hund kan lege, mens du nyder forlystelserne og attraktionerne. Hunde er også velkomne om bord på de sightseeingbåde, der sejler på Aarhus havn – du skal blot sørge for at holde dem i snor, mens de er om bord.