Hvad skal du gøre med din studielejlighed?

Hurra, du har fået en studielejlighed! Den er lille og trang, men den er din! Så hvad skal du gøre nu?

Selv en studielejlighed er et hjem, og det skulle gerne føles sådan. Denne artikel vil komme med nogle nemme, overskuelige og hurtige råd til, hvordan du kan gøre din lille lejlighed hyggeligere.

Det kræver ingen nye forbrugslån, og størstedelen af tiden afhænger det hele af, hvad du allerede har med hjemmefra. Så bare rolig – du skal nok få en hyggelig lejlighed.

Der skal ikke så meget til

Se på de ting, du har samlet, mens du boede hjemme. De små, hjemlige genstande varmer din bolig op og gør den mere personlig. Udstil dine fine ting, dine Kay Bojesen træfigurer og andre mærkevarer, men sørg for, at der er et tema.

Hold en æstetik, du kan lide at se på. Lad være med at bruge penge på en masse unødvendige ting. I starten kan det for eksempel være, du skal spare på sofaen.

I stedet for at få en fin, dyr én, så køb en brugt og shine den op med tæpper og puder, der er meget billigere. Når du flytter, eller når du har flere penge, kan du altid købe en ny.

Maling er vigtigt

Hvad du bør fokusere på, er ting som gardiner, maling og vægpynt. Det er de ting, der får et hjem til at se færdigt ud.

Du kan fylde møbler ind, som det passer, men en malet væg og nogle gode gardiner er godt at få ordnet hurtigst muligt.

Det sætter desuden tonen for resten af lejligheden. Så ved du, hvilke farver og nuancer, du skal gå efter, og du kan opbygge et hyggeligt og moderigtigt hjem meget lettere.

I sidste ende skal du trække vejret dybt ind og tage det, som det kommer.