I en travl hverdag er det blevet meget populært at bestille mad udefra – enten som klassisk takeaway eller som måltidskasser, der indeholder alt hvad du skal bruge til at lave et nemt og sundt måltid til din familie. Selvom mange tænker på brugere, pizzaer og pommes frites, når de hører ordet ’takeaway’, så findes der imidlertid mange alternativer til netop disse klassikere.
Du bliver hvad du spiser. Sådan lyder et klassisk ordsprog, og der kan således være god grund til at tænke over, hvad du vælger at sætte tænderne i. Pizza har gennem mange år været en af danskernes livretter, men menuen behøver altså ikke stå på pizza, bare fordi det skal være nemt. Ønsker du at finde virksomheder, der producerer lækker takeaway, så kan du f.eks. benytte Find-Virksomhed.dk
Sunde alternativer til burger og pizza
Det kan være sparsomt med kreativiteten og opfindsomheden, når du kommer hjem efter en travl dag, hvor du også har hentet børn og været en tur forbi supermarkedet. Det kan derfor være fristende at springe over hvor gærdet er lavest, og bestille maden udefra. Så slipper du får at bruge tid i køkkenet – tid som du meget hellere vil bruge sammen med din familie.
Der findes med garanti gode, lækre og ikke mindst sunde alternativer til bruger og pizza i dit lokalområde. Udfordringen er bare at finde dem. Mange spisesteder laver mad, som er pakket og klar til at tage med, og har får du altså et bedre måltid end du gør på den lokale grillbar.
En madplan hjælper dig på vej
De fleste ved det godt: Det er smart, praktisk og økonomisk med en madplan. Alligevel er der mange danskere, som ikke lige får lavet madplanen i tide. Men hvis du nu må skrive takeaway på madplanen, hjælper det måske på lysten. Flere spisesteder foretrækker at du bestiller maden minimum dagen før, hvilket naturligvis sætter en effektiv bremse for den spontane idé. Men det er jo netop de spontane indskydelser, der fører til uhensigtsmæssige valg.
Planlægger du din uge godt, kan du sagtens vælge nogle dage ud, hvor du ikke selv ønsker at lave mad. Dermed bliver de dage, hvor du faktisk skal lave mad, også sjovere og lettere at overskue. Det handler om at finde lette løsninger, og madplanen er et godt sted at starte.
Inspiration og hygge omkring spisebordet
Nogle mennesker finder glæde i at læse kogebøger og blogs, men for de fleste er aftensmåltidet bare noget, der skal overstås. Sådan behøver det dog ikke at være. Ved at få maden udefra, får I mere overskud og tid til at hygge omkring spisebordet.
Et helt andet plus er den inspiration, som man får ved ikke selv at have lavet maden. Ofte er det de samme 5-10 retter, som ender på tallerkenen, og det er i grunden en skam. Der findes så mange lækre retter og spændende tilbehør, som man aldrig får smagt. Ved at få mad fra en restauratør, kan du ofte blive overrasket med nye og spændende smagssammensætninger og ingredienser, som du i fremtiden kan bruge i din egen madlavning.