3 genveje til mindre skærmtid

Vil du gerne i gang med at bruge mindre tid foran skærmen, er du kommet til det helt rette sted. Her kommer vi nemlig med et par gode tips og tricks til, hvordan du selv kan mindske den tid, du bruger foran en skærm.

Nu til dags er der jo mange af os, der bruger størstedelen af vores tid med hovedet foran en skærm. Det kan være vores computer, tablet eller iPhone. Sågar når vi læser bøger, vælger mange af os at gøre det på en skærm i stedet for i en fysisk bog. Men hvordan kan vi så gøre op med meget af denne skærmtid? Det får du hjælp til her.

Skal du have nye gardiner, så find mere info her.

Sluk dine enheder på et bestemt tidspunkt

Et godt råd for at komme i gang med mindre skærmtid er simpelthen at slukke dine enheder på et bestemt tidspunkt. Har du det med at ligge og kigge endeløst på Instagram til langt ud på natten, kan du jo fx gøre det til en vane at slukke for din mobil, tablet og computer klokken 22 om aftenen. Du kan så øve dig i at gøre det endnu tidligere på sigt, hvis du har lyst til det.

Finde foldegardiner udsalg her.

Gør din skærm kedelig at kigge på

Et andet godt råd til at bruge mindre tid på især din mobil er at gøre din skærm meget mere kedelig at kigge på. Der er en metode til at få din skærm til at blive sort og hvid. Og det kan hjælpe dig til at finde din mobil meget mindre interessant at kigge på. Det er en indstilling, du nemt at Google dig til at slå til på din mobil, og det har hjulpet mange med at kigge mindre på deres mobiler.

Slet de apps du bruger meget tid på

Sidst, men ikke mindst, kan det simpelthen også bare være en god idé for dig at undersøge, hvilke apps du bruger mest tid på, og så slette dem bagefter. Det er som regel de sociale medier, der stjæler meget af vores tid, så hvis du fx bruger meget tid på TikTok eller Facebook, kan det jo være en god idé at slette disse apps på din mobil. Så er der større chance for, at du vil kigge mindre på din mobil, fordi der ikke er lige så meget spændende på den.