EAC

Fra Open Space Aarhus

Skift til: Navigation, Søgning

Vi skal selvfølgelig have et elektronisk adgangs system så vi slipper for at bruge tid og formuer på at administrere metal nøgler.

Jeg mener vi skal gå efter enten RFID eller magnet kort, RFID har den ene ulempe at et token koster mere end folks eksisterende visa eller sygesikringskort, men til gengæld er der intet slid.

Indholdsfortegnelse

13.56 MHz RFID

Kort læserne er beregnet til netop det vi gerne vil og er lavet til at sidde udendørs, jeg er 90% sikker på at jeg kan få dem til at virke.

Udendørs læsere incl. keypad til 113 kr. stykket incl. forsendelse, så kan det vist ikke svare sig at hacke noget sammen selv.


Infrastruktur

Læserne spytter kort og tastatur data ud på et Wiegand interface, vi har brug for et eller andet der gør det nemt at snakke med et antal læsere, samt nogle ekstra sensorer og aktuatorer.

Det ideelle ville nok være Ethernet (med POE) og IP, men CANbus ville også være lækkert.

Hele systemet skal kunne styres fra en daemon der kører på en Linux server, som er fysisk sikret ved at være placeret i et aflåst skab i teknik rummet.

Flemming kan muligvis skaffe en lille stak Linksys Wrt54G'er, det er en MIPS maskine der kører Linux med 5 ledige switch porte og en seriel port, der er ingen ordentlig GPIO, men med en 3V3 seriel port burde det være nemt at smide en MCU på til IO, så kan Linux tage sig af SSL kommunikation med serveren.

Deployment

Yderdør

Læser + styring af slutblik.


Inderdør

Læser + styring af solid 3-punkt låsemekanisme (eget design eller købe?) + sensorer (reed rør).


Rullegitter

Læser + LED til indikering af tilstand + relæ udgang(e) + sensorer (reed rør)

Enten skal systemet selv køre gitteret op og ned styret af sensorer og nødstop eller også skal systemet blot tænde for strømmen og lade brugeren styre gitteret manuelt.


Fadøl

Læser + LCD display + 2x vejeceller + 2x hane-lås af en art.


Mønt-automat

Tillader at en kort-holder kan indbetale på sin konto (til kontingent eller øl/cola-køb) med mønter.

Læser + LCD display + Totalisator

Personlige værktøjer